European Makers Gallery
  Spiegelgracht 2a
  1017 JR Amsterdam
  T.+31 (0)20 6223088
  F.+31 (0)20 3301588
  0031 (0) 615160796
  C.o.C. nr: 14119335
e Film
Welkom bij European Makers

In november 2001 heeft European Makers Gallery haar deuren geopend in het sfeervolle souterrain van een grachtenpand in het Amsterdamse Spiegelkwartier.

Wij exposeren en verkopen hedendaagse toegepaste kunst. De nadruk ligt op bijzonder keramiek, glas en textiel van jonge en gevestigde kunstenaars uit Europa. Ook schilderijen maken deel uit van de met zorg samengestelde collectie. In een lichte en prettige ruimte kunnen bezoekers op hun gemak genieten van de expositie.


'European Makers Monthly'


Uitgelicht

Hanna Jarlehed


'De Zweedse keramiste onderzoekt de mogelijkheden hoe emoties, stemmingen en processen op te slaan in de klei. Voor haar is een object als een foto waarop de bewegingen van het materiaal gestold zijn. Eventuele scheuren, breuken en dergelijke zijn geen gebreken, maar getuigen van het wordingsproces.
Om ze een goed draagvlak te geven kneedt zij dikke plakken porseleinklei gemengd met steengoed klei en gooit deze met kracht op de vloer of slaat deze tegen een hard voorwerp, zodat er scheuren of andere merktekens ontstaan. Deze vult zij met dikke lagen glazuur en glas.
Het stoken vindt plaats in een gecombineerde gas-elektrische over. Zo ontstaan sculpturale schaalvormige- en platte objecten die vaak de sfeer ademen van verdroomde oer landschappen.